Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În imagine, parcul dispărut din zona Cinematografului

DEZVĂLUIRI / Căţelu’ şi-a construit ilegal o clădire într-un parc din sectorul 4

Nicuşor Măroiu, poreclit Căţelu’, antreprenorul căruia Primăria sectorului 4 i-a pus la asfalt coşmelia, numită Bazar, din Piaţa Sudului, construită ilegal pe spaţiul public, deasupra unui WC, blochează şi o altă piaţă din sector, Piaţa din strada Străduinţei.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

06.07.2020 - 11:08

Într-un lateral al pieței Străduinţei, din spatele Cinematografului Cultural din sectorul 4, Nicușor Măroiu, zis Cățelu’, a cumpărat la un moment dat o dugheană ruginită și insalubră, parte a pieței Străduinței.

Mai târziu, mai exact în iunie 2017, Măroiu și un asociat al său, un anume Petrescu, au reușit să păcălească funcționarii primăriei și să obțină o autorizație de modernizare și consolidare a clădirii cumpărate.

Supermarket, păcălit

Apoi, dând cu pumnii în stânga și în dreapta, meteahnă de locotenent al Clanului Sportivilor, s-a apucat de construit, însă nu la clădirea lui, ci pe spațiul verde din apropiere, care era de fapt un loc de joacă pentru copii, amenajat de primărie. A ridicat acolo, într-un dispreț total față de lege, fără autorizaţii, mai întâi o terasă, apoi un magazin mic, pentru ca în final, să ridice o cogeamitea clădire, bună de închiriat. Astfel, prin jongleriile care l-au făcut celebru în sectorul 4, a reuşit să convingă un mare lanţ de magazine să ia cu chirie spaţiul. Numai că la autorizarea de funcţionare, pauză. Aşa managerii respectabilului lanţ de supermarketuri a aflat că impozanta clădire nu are autorizaţie de construcţie.

Ameninţări cu moartea

 

Când funcționarii primăriei l-au atenţionat pe Măroiu că încălcă legea, acesta s-a apucat de amenințări cu bătaia și chiar și cu moartea, la adresa lor.

 În februarie 2019, primăria sectorului 4 a constat că dreptul de folosintă a terenului pe care se află clădirea magazinului nu mai este de actualitate. Termenul expirase.

Căţelu’ şi-a construit ilegal o clădire în parcul de joacă din spatele Cinematografului Cultural. Legea nu permite acest lucru. Până la venirea inspectorilor primăriei, nimeni nu a sesizat abuzul.

Măsura legală aplicată de primărie a reactivat nervii reţelei. Au început presiunile asupra funcționarilor primăriei, pentru a-i determina să mențină starea de fapt şi să închidă ochii. În fața refuzului clar, gruparea Negoită – Cățelul s-a reorientat și a deschis sarabanda proceselor împotriva primăriei Sectorului 4.

Căţelu’ a învăţat să-şi caute dreptatea prin instanţele de judecată

Măroiu, sprijinit de comisari şi de avocaţi, a încercat să suspende efectele actelor administrative ale primăriei, ceea ce ar fi însemnat că afacerile rămâneau funcţionale, cel puțin o perioadă. N-au avut noroc! Judecătorii au dat dreptate funcționarilor primăriei, definitiv.

Cerberii Căţelului au continuat apoi hărțuirea! Au cerut în instanță anularea tuturor demersurilor primăriei, astfel încât ei să rămână neatinși si să-și continue afacerile ilegale. Nicuşor Măroiu a pierdut deja în primă instanță, iar lucrurile se vor tranșa definitiv în toamna acestui an, când primăria ar putea câștiga lupta de reîntregire a domeniului public.

Prejudiciu de 100.000 de euro

Un calcul simplu, bazat pe prețul de închiriere al terenurilor ce aparțin domeniului public, adică un leu pe zi pentru fiecare metru pătrat, rezultă faptul că din iunie 2017 și până în prezent, dacă ar fi închiriat terenul unei persoane de bună credință, primăria ar fi putut avea în conturi peste 100.000 de euro. Din acești bani, ar fi putut fi renovată o școală sau o grădiniță, însă prejudiciul se află în continuare în buzunarul lui Măroiu, zis Cățelu’.

 

 

Comentarii

loading...