Foto: SJU Neamț

Detalii suspecte în incendiile de la Piatra Neamț și de la maternitatea Giulești

Par să existe detalii suspecte, asemănătoare, în incendiile de la spitalul din Piatra Neamț și de la maternitatea Giulești.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.11.2020 - 16:36

Un specialist în sectoare calde, Nelu Rădoi, remarcă o serie de detalii suspecte ale incendiilor din doupă unități sanitare din România - maternitatea Giulești și spitalul de la Piatra Neamț.

Astfel, încăperea în care s-a produs fenomenul a fost modernizată recent - i s-au pus termopane care etanșează perfect.

La Giulești, pe o suprafață de circa 30 mp erau înghesuite circa 8 - 14 incubatoare alimentate local cu oxigen pentu bebeluși. Oxigenul neconsumat de bebeluș se acumula în cameră.

Toate materialele din incapere (si in mod special cele din mase plastice) s-au ,,imbibat,, cu oxigen.

La aparitia unei surse de foc (scurt circuit) incendiul instantaneu a durat cateva secunde iar temperatura locală a atins câteva sute de grade Celsius.

După stingerea incendiului instantaneu au rămas amorse sau mici focare care s-au dezvoltat si au degajat un al doilea incendiu și mult fum de plastic.

Bebelușii din incubatoare au fost protejati de sursa de oxigen exterioară care nu a întrerupt  oxigenul și ca urmare acestia nu au mai inhalat aerul fierbinte (aprins) din incapere. Acesta a  mentinut bebelusii in viata. Cei ce nu au fost in incubator au murit primii (cei trei) deoarece au tras in piept aerul ,,fierbinte” din incapere.

Tot oxigenul a reaprins unele materiale ce au ars mocnit și au degajat foarte mult fum.

Comentarii