Cătălin Rădulescu (Foto: Arhivă)

Deputatul Cătălin Rădulescu este cercetat pentru că ar fi primit nelegal titlul de revoluționar

DNA a început urmărirea penală faţă de deputatul Cătălin Rădulescu pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2020 - 18:19

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul Cătălin Rădulescu pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată, anunță, miercuri, 16 decembrie, un comunicat al DNA.

Procurorii susțin că fostul deputat PSD a primit titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant", deşi nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege.

În acelaşi dosar este urmărit penal Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (SSPR) şi preşedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant.

Mai sunt cercetate Corina Denisa Tănase şi Cristina Valentina Cechi, membre ale Comisiei, fiecare sub acuzația de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Cătălin Rădulescu a primit titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" în anul 2016.

Procurorii afirmă că i-a fost acordat titlul deși Rădulescu nu îndeplinea una dintre condiţiile prevăzute de lege - aceea de a fi desfăşurat activităţi revoluţionare într-o localitate în care, în urma acţiunilor şi confruntărilor cu forţele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12,10. Acela a fost momentul când cuplul Ceaușescu a fugit din sediul CC al PCR și, practic, din acel moment, Ceaușescu a pierdut puterea.

Cătălin Rădulescu este foarte cunoscut ca politician PSD dar a fost exclus din acest partid în luna octombrie 2020. Ulterior, el s-a înscris în Partidul Ecologist Român. 

Comentarii