Degringolada din Poliția Română

Poliţistul Eugen Stan îşi desfăşura activitatea în funcţie de orarul şi de priorităţile şefului său direct, comisarul șef Rene Emanuel Voicu, iar Alina Dobre, şeful Biroului de poliţie rutieră pentru sectorul 2, nu ştia că Stan ocupă o funcţie în subordinea sa.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2018 - 21:36

Raportul șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, prezentat premierului Tudose, scoate la iveală degringolada din principala structură de menținere a ordinii publice de la noi din țară. Dacă polițiștii Secției 18 s-au făcut că nu știu cine este Eugen Stan, ori au omis deliberat că acesta este polițist, șeful lui direct îl folosea când și unde avea nevoie, iar șefa de la circulație Sectro 2 nici nu știa că Stan este în subordinea sa.

"Activitatea profesională desfăşurată de agent este nesemnificativă raportat la standardele de performanţă asociate postului ocupat, situaţie care a fost posibilă doar cu ştiinţa şefului direct, comisar şef de poliţie Voicu Rene Emanuel, aspect care a permis apariţia unor nemulţumiri în colectivul structurii. Comisar şef de poliţie Voicu Rene Emanuel a manifestat superficialitate în modul de întocmire a planificării de serviciu a agentului de poliţie Eugen Stan, în neconcordanţă cu programul de lucru stabilit în fişa postului, în sensul că agentul nu respecta programul de lucru de 8 ore, pe trei schimburi, ci îşi desfăşura activitatea în funcţie de orarul şi de priorităţile şefului său direct", se arată în document.

De asemenea, raportul consemnează că Voicu i-a trasat lui Stan "sarcini ce nu au avut ca scop atingerea standardelor de performanţă asociate postului ocupat".

Comisarului şef de poliţie Alina Dobre, şeful de Poliţie Rutieră pentru sectorul 2, i se reproşează că "nici nu cunoştea faptul că agentul de poliție Stan Eugen ocupă o funcție în statul de organizare al biroului". 

Comentarii