Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De ce l-a eliberat Tribunalul Ilfov pe Dan Diaconescu? A fost cuminte!

Omul de afaceri Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare deoarece a avut un comportament preponderent disciplinat, dând dovezi temeinice de îndreptare, arată Tribunalul Ilfov în motivarea eliberării.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

10.01.2018 - 20:13

Tribunalul Ilfov arată, în motivare, că, pe durata detenţiei, Dan Diaconescu a avut un comportament "corespunzător", nefiind sancţionat disciplinar şi fiind recompensat de 20 de ori, adică de 12 de ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită şi de opt ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar.

"Tribunalul reţine că pe perioada detenţiei intimatul – condamnat a participat la activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere, figurând însă şi cu unele activităţi de la care a absentat din diferite motive justificate, generate de suprapunerea activităţilor din unitate (vizite, consult medical, instanţe, transferul în alte unităţi penitenciare etc.). În prezent parcurge programul de pregătire pentru liberare şi a elaborat şi publicat 5 lucrări ştiinţifice. Pe parcursul executării pedepsei, condamnatul a menţinut constant legătura cu mediul de suport prin vizite şi apeluri telefonice, a beneficiat de sprijin moral şi material din partea familiei", se arată în motivarea Tribunalului Ilfov.

Judecătorii arată că toate aceste aspecte conduc la concluzia că omul de afaceri a avut un comportament preponderent disciplinat, dând dovezi temeinice de îndreptare.

De altfel, aceasta a fost şi concluzia Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Bucureşti – Jilava.

Pe 29 noiembrie 2017, Dan Diaconescu a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce a executat aproape trei ani de închisoare pentru şantaj.

Dan Diaconescu a executat efectiv, la Penitenciarul Rahova, aproape doi ani si opt luni din pedeapsa de cinci ani si sase luni de inchisoare primita pentru santaj.

Decizia este definitiva, urmand ca Dan Diaconescu sa fie eliberat in cursul zilei de miercuri.

Dan Diaconescu a cerut sa fie eliberat conditionat in baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scaderea a 6 zile din pedeapsa pentru 30 de zile petrecute in conditii improprii in inchisoare.

Judecatoria Sectorului 4 i-a admis cererea pe 27 octombrie, insa procurorii DNA au facut recurs. Tribunalul Ilfov a respins aceasta contestatie.

Pe 4 martie 2015, Diaconescu a fost condamnat la cinci ani si sase luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de santaj. In acelasi dosar, fostul realizator OTV Doru Parv a fost condamnat la patru ani inchisoare cu executare pentru santaj si interzicerea desfasurarii oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de cinci ani, iar Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare tot pentru santaj.

Comentarii

loading...