Foto: Mihai Diac

Curtea de Apel a retrimis la DNA un dosar al lui Blejnar, cu privire la o mită de un milion de euro

Curtea de Apel a retrimis la DNA un dosar al lui Sorin Blejnar, în care fostul șef al ANAF este acuzat că ar fi luat o mită de peste un milion de euro.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.11.2020 - 18:49

Curtea de Apel a retrimis la DNA un dosar al lui Sorin Blejnar, în care fostul șef al ANAF este acuzat că ar fi luat o mită de 1,2 milioane de euro.

Decizia instanței de la Curtea de Apel nu este definitivă.

Dosarul se referă la inculpaţii Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel, Florea Sorin şi Blejnar Andreea Florentina, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 20/P/2019 din data de 21.08.2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei. 

Persoana care ar fi dat mită ar fi fost omul de afaceri Radu Nemeş. Acesta i-ar fi dat lui Sorin Blejnar 1,2 milioane de euro, lui Viorel Comăniţă 960.000 de euro și lui Sorin Florea 300.000 de euro.

Radu Nemeş a fost condamnat definitiv, anul trecut, la 7 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

La rândul lui, Sorin Blejnar se află și el în penitenciar, după ce a fost condamnat într-un alt dosar, tot anul trecut, la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Comentarii