5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum s-a încheiat operaţiunea "Ziua Z"

Cum s-a încheiat operaţiunea “Ziua Z”

Procurorii DIICOT din structura centrală au făcut 25 percheziţii domiciliare într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 26 de suspecţi, membrii acestuia având preocupări pe linia traficului de persoane, proxenetismului, infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor.

Anchetatorii au stabilit, în urma verificărilor, că din 2016 şi până în prezent, suspecţii au racolat tinere din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Dolj, pe care le-au transportat în Irlanda şi le-au determinat să practice prostituţia prin intermediul website-urilor de escortă, luând astfel şi banii obţinuţi. Tot procurorii structurii centrale a Direcţiei conduse de Daniel Horodniceanu au făcut, în alt dosar, 15 percheziţii domiciliare.

Verificările au vizat o grupare infracţională organizată, specializată în comiterea de infracţiuni informatice, respectiv montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, în statele Uniunii Europene, precum şi în state terţe precum Israelul. După ce montau aceste dispozitive de tip skimming, aceştia retrăgeau fraudulos banii.

La rândul lor, procurorii DIICOT din Bistriţa-Năsăud au făcut 25 de percheziţii domiciliare pe raza a opt judeţe şi în Capitală, la locuinţele unor suspecţi şi sediile mai multor societăţi comerciale, într-un dosar în care administratorii unei societăţi comerciale din Bistriţa, a cărei profil de activitate era comercializarea pieilor de animale, au constituit, începând cu 2009, un grup infracţional organizat, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Prejudiciul estimat în această cauză este, potrivit procurorilor DIICOT, de jumătate de milion de euro.

Anchetatorii de la Oradea au făcut şi ei 23 percheziţii domiciliare în judeţele Bihor, respectiv localităţile Oradea şi Salonta, dar şi Satu Mare, la domiciliul a 22 de suspecţi, bănuiţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în operaţiuni ilegale cu produse cu efecte psihoactive.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă