Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Încă un protocol CSM - SRI. Magistrații se obligau să raporteze la SRI cum au folosit informațiile

CSM a publicat, vineri, al doilea protocol pe care această instituţie îl avea cu Serviciul Român de Informaţii, încheiat în anul 2012, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2018 - 14:46

UPDATE 14,30: Fostul preşedinte al CSM Alina Ghica, unul dintre semnatarii protocolului încheiat între CSM şi SRI, a declarat pentru Mediafax că „niciodată nu au fost furnizate informaţii către SRI", din partea CSM.

„Niciodată nu au fost furnizate informaţii către SRI, pentru un simplu motiv: întreaga activitate a CSM era publică. Nu aveam ce informaţii să transmitem către SRI. Sigur că SRI trebuia să transmită informaţiile clasificate, eram destinatari ai acestor informaţii (...). CSM nu a transmis niciodată informaţii către SRI pentru că nu aveam ce tip de informaţii să transmitem", a declarat magistratul Alina Ghica.

Al doilea Protocol CSM - SRI a fost semnat, din partea CSM, de Alina Nicoleta Ghica și de Oana Schmidt - Hăineală, în calitate de președinte, respectiv vicepreședinte CSM.

Din partea SRI, documentul a fost semnat de directorul George Cristian Maior și de prim-adjunctul său, generalul Florian Coldea.

-----------------------------------------

Textul celui de-al doilea Protocol dintre CSM și SRI a fost inițial strict secret, dar în prezent este declasificat.

Conform acestui text, scopul protocolului era asigurarea independenţei şi înfăptuirii justiţiei, precum şi contracararea vulnerabilităţilor care pot afecta ordinea de drept.

Protocolul impunea, printre altele, "informarea reciprocă" asupra datelor necesare "îndeplinirii atribuțiilor specifice celeilalte părți".

De asemenea, un alt punct din Protocol menționa că "Părțile se obligă ca, într-un termen rezonabil, să își comunice reciproc rezultatele obținute în baza informărilor primite de la cealaltă Parte".

Comentarii

loading...