10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCristian Ghinea, monitorizat și el de angajați ai Poliției Locale Sector 1

Cristian Ghinea, monitorizat și el de angajați ai Poliției Locale Sector 1

Oamenii din subordinea lui Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, l-au urmărit în februarie 2017 și pe Cristian Ghinea în timpul în care o monitorizau pe Clotilde Armand, dezvăluie justnews.ro.

Potrivit documentelor publicate pe site, cel puțin doi polițiști locali de la Sectorul 1 au participat la acțiuni de supraveghere într-o mașină neinscripționată cu însemnele Poliției Locale Sector 1, din care au făcut mai multe fotografii, unele dintre ele prin oglinda retrovizoare pentru a nu se deconspira.

Eurodeputatul Cristian Ghinea, în momentul filajului secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților, a fost urmărit și fotografiat în zilele de 17 și 18 februarie de polițiștii locali care, ulterior, au scris, aidoma notelor informative ale fostei Securități, ce s-a întâmplat în timpul prezenței acestuia la manifestările împotriva acțiunilor PSD la adresa Justiției.

„Mă simt ciudat. Eu aveam doar 13 ani la Revoluție, dar am fost mereu pasionat de cărțile care tratează modul în care opera vechea securitate. Când citesc despre acele rapoarte de filaj le consider lucruri care nu ni se mai pot întâmpla și nouă, astăzi. Dar, iată, am ajuns să ni se întâmple și nouă. Mă simt ca și când ne-am fi întors în timp, în atmosfera din cărțile respective.”, a comentat Cristian Ghinea pe marginea monitorizării la care a fost supus de angajați ai Poliției Locale Sector 1.

Eurodeputatul a anunțat că nu va depune plângere penală, în condițiile în care Clotilde Armand a făcut-o deja după ce justnews.ro a publicat dovezile filajului la care aceasta a fost supusă de către aceiași salariați din subordinea primarului Sectorului 1.

„Voi fi foarte ferm. Dacă nu vom avea o reacție a autorităților statului, vom duce subiectul acesta, că opoziția din România este urmărită de Poliția Locală, la nivelul Parlamentului European. Putem să facem asta și îi avertizăm că e mai bine să o rezolvăm local.”, a adăugat Cristian Ghinea.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă