Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul ministru al Energiei, Anton Anton, trebuie să curețe ministerul de oamenii cu probleme

Corpurile de Control din instituțiile publice, adăpost pentru personaje controversate

La Ministerul Energiei și-a găsit loc de muncă Sorin Bogdănescu, un apropiat de-al lui Sorin Blejnar. Soția lui Bogdănescu, și ea o bună perioadă de timp cu funcții în aparatul de stat, este acuzată de ANI că nu poate justifica aproape 450.000 de lei din averea sa.

Cristi Ciuperca 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2018 - 21:51

Corpurile de Control din instituțiile publice au ajuns un fel de refugiu pentru personaje controversate, unele chiar condamnate penal. Asta deși acest servicii interne din cadrul din ministerelor sau a diferitor autorități publice ar fi trebuit să fie dincolo de orice dubiu în materie de integritate întrucât angajații care fac parte din Corpurile de Control sunt cei care verifică cheltuirea banului public sau orice alte nereguli din instituția respectivă.

”România liberă” a descoperit un personaj interesant în Corpul de Control de la Ministerul Energiei și anume Sorin Marian Bogdănescu. Adus în Minister în 2017, în perioada fostului ministru Toma Petcu, Bogdănescu deține o avere impresionantă pentru un slujbaș al statului, el venind la Energie de la ANAF. La ANAF sursele ziarului l-au prezentat pe Bogdănescu ca făcând parte din cercul de prieteni al fostului președinte ANAF, Sorin Blejnar.

Soția acestuia, Raluca Maria Bogdănescu a fost prinsă anul trecut de inspectorii Agenției Naționale de Integritate că nu poate justifica aproape 450.000 de lei din averea dobândită.

”Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 440.581,15 Lei, între averea dobânditã şi veniturile realizate de cãtre Bogdănescu (fostã Mîrțoiu) Raluca Maria în perioada exercitãrii funcţiei publice. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitãrii funcţiei de cãtre Bogdănescu (fostã Mîrțoiu) Raluca Maria”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate din noiembrie anul trecut.

ANI a susținut că Raluca Maria Bogdănescu nu a depus la dosar niciun punct de vedere care să combată acuzațiile care i se aduc.

 

La Apele Române a ajuns un intermediar de șpăgi

 

În 2016 la Apele Române era adus fostul director adjunct al Direcției Sanitar Veterinare București din perioada guvernării PDL, Marius Hofman. Pentru conducerea celor de la Ape nu a contat faptul că Hofman era la acel moment judecat pentru corupție după ce în 2015 fusese trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită în formă continuată (33 de acte materiale) și nouă fapte de trafic de influență.

Pe 28 decembrie anul trecut Hofman a și fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia poate fi contestată atât de procurori cât și Hofman la Curtea de Apel București.

DNA spune că la solicitarea fostului șef al Autorității Sanitar Veterinare, susținut pe funcție de PDL, Marian Zlotea – condamnat și el, Marius Hofman a cerut și primit de la diverse supermarket-uri produse alimentare folosite pentru pomenile electorale ale PDL cât și pentru protocolul ANSVSA.

Potrivita DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2011,  Marius Hofman l-a ajutat pe Marian Zlotea să primească suma de 143.000 lei, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulată prin încheierea a 2 contracte fictive de prestări servicii. Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de Zlotea pentru a favoriza și a proteja magazinele respective de controalele D.S.V.S.A. județene și D.S.V.S.A. București pe linie sanitar – veterinară și siguranța alimentelor.

 

 

Comentarii

loading...