15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCNAIR spune că angajatul condamnat pentru falsificarea de monede nu are cazier

CNAIR spune că angajatul condamnat pentru falsificarea de monede nu are cazier

Într-un răspuns oficial adresat cotidianului “România liberă”, legat de angajarea unui condamnat penal definitiv în cadrul Companiei de Drumuri și Autostrăzi, CNAIR precizează că: la dosarul de personal al lui Cerneştean Mihai-Felician se regăseşte Certificat de cazier judiciar  cu menţiunea “Solicitantul nu este înscris în cazierul judiciar”.

Compania mai menționează că angajatul Cerneştean Mihai-Felician este absolvent de studii superioare, licenţiat în ştiinţe economice.

Potrivit CNAIR, comisia de concurs a fost alcătuită din preşedinte comisie- Gheorghe Bogdan/ Şef Serviciu Control Intern, membrii  Sava Anne-Marie/ economist în cadrul Serviciului Control Intern şi Enescu Ionuţ/ consilier juridic în cadrul Departamentului Contencios/ Direcţia Juridică iar membru supleant a fost  Stan Mihai Iulian/ consilier juridic în cadrul Serviciului Avizare Legală şi Consultanţă/ Direcţia Juridică.

“Salariul  Felician Cerneștean este conform grilei de salarizare Anexa 2 din CCM (Contractul Colectiv de Muncă) aprobat în data 25.09.2020 și sporurile aferente prevăzute în acest act normativ”, mai precizează CNAIR.

În dosarul 6050/2001, Cernestean Mihai Felician a fost condamnat de Judecatoria Baia Mare, la un an și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare de monede sau de alte valori prevăzute la art. 282 alin. 1 din Codul Penal și la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prevăzută de art. 215 alin. 2 si 3 din Codul Penal, după cum au mai prezentat mass-media.

Instanța a contopit pedepsele, aplicând-o pe cea de 2 ani, cu suspendarea executarii pe un termen de încercare de 4 ani.

Sentința a rămas definitivă prin neapelare.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă