10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCJ Teleorman a refuzat cererea DNA de a deveni parte civilă în...

CJ Teleorman a refuzat cererea DNA de a deveni parte civilă în dosarul lui Liviu Dragnea

În această ședință s-a discutat oportunitatea ca CJ Teleorman să se constituie parte civilă, informează, joi, site-ul stiripesurse.ro.

În ciuda faptului că DNA estimase deja un prejudiciu, consilierii județeni ai PSD-ALDE au considerat că acest calcul nu este suficient de precis. Mai mult decât atât, Direcțiile de specialitate din cadrul CJ Teleorman nu au putut stabili cu precizie prejudiciul pentru care instituția urma să se constituie parte civilă.

Pe cale de consedință a fost respinsă solicitarea DNA, iar CJ Teleorman nu se va constitui parte civilă în Dosarul Tel Drum. Decizia a fost luată cu 22 voturi pentru și 7 împotrivă, la vot fiind supusă respingerea.

“La acest moment, noi nu ne constituim parte civilă, pentru că (…) direcțiile de specialitate au precizat faptul că nu pot identifica suma cu care să ne constituim parte civilă. La data la care în dosarul penal nr. 986/2014 instanța penală va pronunța o hotărâre definitivă prin care se va constata vinovăția persoanelor precum si cuantumul prejudiciul cauzat de aceste persoane, vom introduce o acțiune civilă pentru recuperarea acestui prejudiciu”, a precizat secretara CJ Teleorman, Silvia Oprescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

Aproximativ 90 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă începând de astăzi și până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de...
Ultima oră
Pe aceeași temă