13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCiudata moarte a unui pacient suspect de infecție cu COVID 19

Ciudata moarte a unui pacient suspect de infecție cu COVID 19

O dispariție incredibilă, a unui pacient al Spitalului Pantelimon, din data de 15 Octombrie anul trecut, urmată de descoperirea acestuia după două luni, mort, în putrefacție avansată, este pe care să declanșeze un uriaș scandal în Poliție.

În ziua de 15 octombrie 2020, Titel Mihai Nicula, în vârstă de 42 de ani, muncitor la o firmă care comercializa cărbuni, undeva pe o străduță adiacentă Șoselei Colentina, aflându-se la muncă, i s-a făcut rău, fiind la un pas de leșin. Angajatorii, soții Licurici, anunță imediat Serviciul de Urgență. Vine o ambulanță SMURD, Titel Nicula este dus, sprijinit de un coleg, la salvare. Omul ajunge în camera de gardă a Spitalului Pantelimon. Câteva ore mai târziu, dr. Dincă, aflat de gardă, îi sună pe angajatori și le spune sec: „Titel e pe oxigen” și că „a fost testat pentru infecția COVOD 19”, așteptându-se rezultatul. Testul, ulterior, avea să se afle că a fost negativ. A doua zi, angajatorii au sunat la spital. Li s-a spus că nu au date despre Titel Nicula.

Angajatorii Licurici au anunțat-o, atunci, pe Iuliana Nicula, sora lui Titel. Pe 17 octombrie angajtorii au sunat din nou la spital. Li s-a zis: ”Titel Nicula a plecat din spital pe propria răspundere. A fost, practic externat. Aceasta, deși Legea 136/2020, privind reglementarea situației generale pe timp de pandemie, spune clar că orice suspect de infecție COVID, chiar dacă este testat negativ, nu se poate externa mai devreme de 48 de ore de la internare.

În aceași zi, spre seară, Iuliana Nicula, sora lui Titel se duce la Spitalul Pantelimon cu bagaj pentru fratele ei. De-ale gurii, de îmbrăcat. Era sâmbătă. I s-a spus că actele noilor internați sunt închise în Secretariat. Și i se spune să vină luni, 19 octombrie. Femeia se duce marți. I se zice: „Titel Nicula a plecat pe semnătură”!.

Femeia pleacă acasă și așteaptă un semn de la fratele ei. În aceași zi sună la Secția 9 Poliție și reclamă dispariția. Cazul este trimis către Secția 7, care avea competență teriotrială, omul dispărând de la o adresă unde, și muncea, și locuia. Firma din Șoseaua Colentina. Vreme de două luni nu se află nimic.

Pe 23 decembrie 2020 Iuliana Nicula este chemată la IML. Acolo i se arată un cadavru, îmbrăcat, cu craniul și mâinile descarnate. Sora zice că după dinți ar fi fratele ei. Polițistul de la IML compară fotografia adusă de femeie cu poza cadavrului. Este chemat și colegul lui Titel, cel care își ajutase să se urce în ambulanță, în ziua în care i se făcuse rău, pe 15 octombrie. Omul recunoaște, fără dubiu, hainele.

Se eliberează un Certificat Medico-legal în care se consemnează: „Descompunere parțială. Cauza deceseului nespecificată”. Un amănunt semnificativ: pe 23 decembrie, Iuliana Nicula, sora, fusese întrebată la telefon, de un investigator, dacă Titel suferise fracturi vreodată. Iuliana le spune că nu are cunoștință de așa ceva.

Momentul descoperiri cadavrului ridică semne uriașe de întrebare. În primul rând, cadavrul nu a fost găsit de Poliție ci de niște muncitori străini, asiatici, care aveau o lucrare într-un parc din zona Pantelimon-Dobroiești. În Parcul Dobroiești, Aceștia au alertat, atunci, pe 23 decembrie, locatarii din zonă, administratoruul blocului învecinat, din strada Aurului nr.12, a sunat la Poliție. Amănunt important, cadavrul a fost găsit în poziție șezând, în fund, nesprijinit de nimic. Semn care ar putea duce la ideea că a fost adus acolo și lăsat în acea poziție. Fiind un parc aflat în imediata blocului, lângă o parcare îndelung folosită, ar fi fost imposibil să nu fi fost descoperit anterior.

Investigația, paralelă cu cea a organelor de cercetare, a fost făcută de Eugen Chiracu, investigator independent și fondator al OCHR-Organized Crime Harm Reduction. „Îmi pare extraordinar de dubios”, a declarat în exclusivitate pentru România liberă Eugen Chirac, „faptul că Institutul Național de Medicină Legală, alături de Poliție, nu au întreprins niciun fel de demers în vederea aflării celor cinci aspecte esențiale ale unei expertize antropologice. Vârsta persoanei decedate, sexul persoanei decedate, grupa de sânge, înălțimea și greutatea, data aproximativă a decesului precum și cauza morții. Niciuna din aceste date nu sunt consemnate în singurul document emis de INML”.

Până la această oră, Poliția nu a adus lămurări tranșante în acest caz. România liberă și OCHR vor continua investigațiile.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă