13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCine sunt procurorii DIICOT care au dispus amenda de 5.000 de lei...

Cine sunt procurorii DIICOT care au dispus amenda de 5.000 de lei pentru mama Luizei Melencu?

Lumea Justitiei a intrat in posesia Ordonantei din 26 august 2019 semnate de Oana Haineala, Alina Albu si George Patuleanu, emise in dosarul nr. 2491/D/P/2019 – cunoscut ca dosarul Caracal – prin care cei trei “magnifici” au decis amendarea mamei Luizei Melencu, Monica Melencu, pentru “savarsirea abaterii judiciare prevazute de articolul 283 alin. 2 Cod procedura penala”.

Mai exact, este vorba despre amenda scandaloasa in cuantum de 5.000 lei pe care Haineala, Albu si Patuleanu au aplicat-o Monicai Melencu pentru ca nu s-a prezentat in fata procurorilor DIICOT atunci cand a fost chemata, scrie Luju.ro

Conform prevederilor art. 283 alin. 2 CPP, amenda i-a fost aplicata Monicai Melencu pentru ca a lipsit nejustificat atunci cand a fost chemata sa dea declaratii ori a parasit fara permisiune ori fara un motiv intemeiat locul unde urma sa fie audiata.

Halucinant este ca, stiindu-se situatia materiala a familiei Melencu, oricum greu incercata de lipsa Luizei Melencu, procurorii Haineala, Albu si Patuleanu au decis sa aplice amenda maxima mamei tinerei din Caracal, desi aveau posiblitatea legala de a dispune, daca tot voiau sa amendeze, suma minima de 250 lei.

Ca sa nu mai vorbim despre statutul pe care membrii familiei Luizei Melencu il au din punct de vedere legal, acestia fiind victime, calitate fata de care procurorii trebuia sa ia masuri speciale de protectie psihica si fizica, inclusiv de consiliere psihologica.

Legea interzice de altfel audierea victimelor si a martorilor in stari de tulburare psihica, procurorii fiind obligati sa intrerupta orice audiere atunci cand observa ca persoana se afla intr-o stare emotionala extrema.

Or, in ordonanta procurorii vorbesc despre declaratiile Monicai Melencu date la televizor din care o tara intreaga a putut vedea si auzi starea psihica deplorabila a acesteia, care acuza procurorii DIICOT ca vor sa musamalizeze ancheta – situatie fata de care persoana nu putea fi obligata sa se supuna unor proceduri judiciare fara consiliere psihologica si fara prezenta unui medic care sa garanteze ca poate fi audiata fara a i se pune sanatatea in pericol.

Amintim ca dupa trimiterea mascatilor la domiciliul Monicai Melencu si lesinul mamei Luizei si ducerea la spital a sa si a tatalui sau, un doctor de la spitalul de urgenta a declarat presei ca cei doi sunt intr-o stare de epuizare fizica si psihica si ca sanatatea le este in mare pericol, medicul respectiv minunandu-se cum de au rezistat pana acum.

In cele din urma insa, cei trei de la DIICOT au dat amenda fara sa tina cont ca mama Luizei nu avea nici starea psihica si fizica si nici posibilitatea de a se deplasa in Capitala, asa cum nu au luat in calcul sa le puna acestora la dispozitie un mijloc de transport pana in Bucuresti care sa le asigure prezenta in fata organelor penale.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă