Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cinci angajați Romsilva, arestați la domiciliu într-un dosar cu mită de un milion de euro

Angajații Regiei Naționale a Pădurii Romsilva ar fi pretins și primit de la reprezentanții unor societăți comerciale suma totală de 4.628.070 lei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

03.08.2020 - 12:00

Pâslaru Aurel, fost șef Ocolul Silvic Comănești, Bacău, Comăneci Sorin-Velu, șef district Asău, Ștefancu Constantin, șef district Nogea, Corbu Liviu, lef district Ghimeș-Palanca, și Colpoș Costel, șef district Camenca, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

„În perioada 2015 – 2020, cei cinci inculpați ar fi pretins și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale mai multe sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv pentru a confirma efectuarea unor lucrări silvice (împăduriri, întreținerea culturilor, degajări, curățiri) de către societatea oamenilor de afaceri.”, anunță DNA într-un comunicat de presă.

Inculpatul Pâslaru Aurel ar fi cerut un procent de 3% din valoarea (fără impozit pe profit) a facturilor fiscale ce urmau a fi emise de societatea susmenționată pentru serviciile silvice prestate în favoarea Ocolului Silvic Comănești și a primit suma totală de 210.000 lei. În data de 23 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului a fost găsită suma de 10.000 lei ce reprezenta procentajul respectiv din valoarea facturilor emise doar în lunile aprilie și mai 2018, informează procurorii.

„Ceilalți patru inculpați ar fi pretins sume de bani ce reprezentau valoarea manoperei directe, aferentă lucrărilor executate în districtele pe care le administrau, (rezultată din facturile ce urmau a fi emise de societatea respectivă și fără impozit pe profit). Concret, inculpatul Comăneci Sorin–Velu ar fi primit suma de 995.370 lei, inculpatul Ștefancu Constantin - suma de 980.750 lei, inculpatul Corbu Liviu - suma de 395.450 lei, iar inculpatul Colpoș Costel - suma de 360.250 lei.”, se precizează în rechizitoriu.

Procurorii anticorupție au dispus măsuri preventive față de alți doi angajați din cadrul Regiei Naționale a Pădurii Romsilva: Leascu Adrian, la data faptei șef district V Camenca din cadrul Ocolul Silvic Comănești Bacău, care ar fi pretins și primit suma totală de 63.750 lei, și Olteanu Janos, șef district II Geamăna din cadrul Ocolului Silvic Comănești, care ar fi pretins și primit suma totală de 1.622.500 lei.

Comentarii