19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCercetați pentru spălare de bani și fraude informatice

Cercetați pentru spălare de bani și fraude informatice

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, doi bărbaţi, din judeţele Vâlcea şi Gorj, ar fi iniţiat şi constituit, în cele două judeţe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane.

Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate. Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste un milion de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizaţi 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum şi mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri şi înscrisuri.

De asemenea, 14 persoane au fost conduse la sediile D.I.I.C.O.T.-B.T. Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în baza mandatelor de aducere, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.

La activităţi au participat şi jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova “Fraţii Buzeşti”.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă