9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele două Corei încep să demonteze difuzoarele de la frontieră

Cele două Corei încep să demonteze difuzoarele de la frontieră

Această activitate, constatată în mai multe locuri de-a lungul frontierei arată că nord-coreeni sunt pe cale să-şi dea difuzoarele jos, a declarat un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apărării. Coreea de Sud a început să facă acelaşi lucru, a precizat el.

Timp de decenii, cu doar câteva întreruperi, cele două tabere şi-au difuzat propaganda continuu, în încercarea de a învinge în acest război psihologic.

Sudul înregistra un amestec de ştiri, cântece pop coreene şi critici la adresa regimului dinastic de la Phenian, în timp ce Nordul denunţa Guvernul capitalist din Sud şi elogia sistemul său de tip stalinist.

În semn de bunăoinţă, Sudul a oprit propaganda înaintea summitului, iar Nordul i-a urmat expemplul.

Într-un alt mic semn de bunăvoinţă, Coreea de Nord a anunţat că îşi va da ceasul cu o jumătate de oră înainte, pentru a se alinia fusului orar al vecinului său din sud începând din 8 mai.

Cele două ţări, despărţite după Războiul Coreei (1050-1953), aşteaptă de-acum să se stabilească data şi locul summitului între Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump, cu obiectivul unei ”denuclearizări” a Coreei de Nord şi a peninsulei coreene.

Preşedintele Moon Jae-in a cerut ONU, într-o convorbire, marţi, cu secretarul general Antonio Guterres, să ajute Coreea de Sud să verifice dacă instalaţia de teste nucleare Punggye-ri va fi închisă în curând, aşa cum a promis Coreea de Nord, a anunţat preşedinţia de la Seul într-un comunicat.

Această solicitare necesită aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, i-a răspuns Guterres, tot potrivit Casei Albastre.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă