Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cele două Corei încep să demonteze difuzoarele de la frontieră

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au început să demonteze marţi difuzoarele care difuzează propagandă la frontiera dintre cele două ţări, în cadrul unor măsuri promise în cadrul summitului de vineri între liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, rel

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2018 - 18:12

Această activitate, constatată în mai multe locuri de-a lungul frontierei arată că nord-coreeni sunt pe cale să-şi dea difuzoarele jos, a declarat un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apărării. Coreea de Sud a început să facă acelaşi lucru, a precizat el.

Timp de decenii, cu doar câteva întreruperi, cele două tabere şi-au difuzat propaganda continuu, în încercarea de a învinge în acest război psihologic.

Sudul înregistra un amestec de ştiri, cântece pop coreene şi critici la adresa regimului dinastic de la Phenian, în timp ce Nordul denunţa Guvernul capitalist din Sud şi elogia sistemul său de tip stalinist.

În semn de bunăoinţă, Sudul a oprit propaganda înaintea summitului, iar Nordul i-a urmat expemplul.

Într-un alt mic semn de bunăvoinţă, Coreea de Nord a anunţat că îşi va da ceasul cu o jumătate de oră înainte, pentru a se alinia fusului orar al vecinului său din sud începând din 8 mai.

Cele două ţări, despărţite după Războiul Coreei (1050-1953), aşteaptă de-acum să se stabilească data şi locul summitului între Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump, cu obiectivul unei ”denuclearizări” a Coreei de Nord şi a peninsulei coreene.

Preşedintele Moon Jae-in a cerut ONU, într-o convorbire, marţi, cu secretarul general Antonio Guterres, să ajute Coreea de Sud să verifice dacă instalaţia de teste nucleare Punggye-ri va fi închisă în curând, aşa cum a promis Coreea de Nord, a anunţat preşedinţia de la Seul într-un comunicat.

Această solicitare necesită aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, i-a răspuns Guterres, tot potrivit Casei Albastre.

Comentarii

loading...