Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Valer Dorneanu, președintele CCR

CCR dă dreptate Parchetului și respinge sesizarea privind un conflict juridic în cazul Tăriceanu

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins sesizarea, venită de la Senat, privind un conflict juridic între Senat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Călin Popescu - Tăriceanu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2020 - 17:00

Curtea Constituţională a României (CCR) a anunțat, joi, că a respins sesizarea, venită de la Senat, privind un presupus conflict juridic între Senat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Călin Popescu - Tăriceanu.

Sesizarea fusese transmisă către CCR la data de 29 mai, de președintele Senatului, Robert Cazanciuc (PSD). Acesta a sesizat Curtea Constituţională cu privire la constatarea şi soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională între Senat, pe de o parte, şi Parchetul General, pe de altă parte, conflict juridic exprimat "printr-o ingerinţă directă şi neconstituţională a unei structuri a Ministerului Public în activitatea Parlamentului".

Ingerința la care se referea Robert Cazanciuc, el însuși jurist, este decizia anunțată de Parchetul General privind faptul că fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, are calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ulterior, ancheta în cazul Tăriceanu a fost extinsă pentru infracţiunea de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Comentarii