Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR amână sesizarea USR privind numirea lui Marian Neacșu la ANRE

Marian Neacșu a scăpat, momentant, de sesizarea celor de la USR și va rămâne vicepreședinte al ANRE, cel puțin până pe 27 noiembrie. Anterior, CCR a amânat de două ori dezbaterea sesizării de neconstituţionalitate.

Share

Rl online 0 comentarii

30.10.2019 - 12:19

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 27 noiembrie să ia o hotărâre privind sesizarea USR referitoare la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), au informat oficiali ai CCR, menţionând că decizia a fost luată pentru aprofundarea dezbaterilor.

Anterior, CCR a amânat de două ori dezbaterea sesizării de neconstituţionalitate în cazul Hotărârii Parlamentului României nr. 17/2019 pentru numirea unui vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al ANRE.

Pe 5 iulie, deputatul USR Cristina Prună anunţa că a depus la CCR o sesizare cu privire la numirea lui Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

"Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie, întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de reglementare al ANRE, întrucât a primit o condamnare penală definitivă. Aşteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speţă. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012, care a aprobat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind funcţionarea ANRE, în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituţii publice", explica, la acea dată, deputatul USR.

Parlamentul l-a validat pe 26 iunie pe Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Comentarii