Ministru PSD implicat în caracatița furturilor de la Unirea

Unirea Shopping Center desfășoară un audit intern extins pentru a evalua dimensiunea dezastruoasă a managementului efectuat de Carmen Palade, din postura de director general. Funcție de care a ținut până în ultima clipă, și chiar și după ce a fost înlocuită a continuat s-o ceară.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.12.2017 - 16:16

Este deja de notorietate contractul semnat de ea în postură de director general al Unirea, ca beneficiar și firma sa, Pal Dor in calitate de prestator, prin care firma Pal Dor o deleagă tot pe ea ca director general al Unirea.

A încasat 50.000 de euro lunar pe acest contract și a introdus o clauză prin care rezilierea contractului din orice motiv (inclusiv denunțarea din partea firmei sale a contractului) aducea Unirea în postura de a plăti despăgubiri de 6 milioane de euro. În acest moment a și somat Unirea la plata acestor sume, iar procesul este în desfășurare.

Însă auditul a descoperit că Carmen Palade a avut grijă și de fiul ei, Rani Palade, și a cooptat în caracatița care a devalizat Unirea și pe ministrul PSD, Ilan Laufer.

Mecanism simplu și eficient

Mecanismul a fost simplu: Palade a închiriat un spațiu de 2.000 de euro către o firmă a lui Rani cu 12 euro/mp. În aceeași zi, Rani subînchiriază către o firmă a lui Laufer la 32.82 euro/mp același spațiu, iar la câteva zile Laufer subînchiriază la rândul lui către o altă firmă, Clacoși Consulting SRL la 40 de euro/mp.

Paguba totală suportată de Unirea este de 52.079 euro lunar, iar Rani a câștigat 38.725 de euro. Laufer a luat și el 13.354 euro lunar.

Lucrurile nu se opresc aici, Rani Palade nici nu plătește chiria spre Unirea, și Carmen Palade îi reziliază contractul cu o datorie de 742.644 de lei. Ca să scoată lucrurile la capăt, semnează contract direct cu Clacosi Consulting, care preia toată datoria, și primește o chirie de doar 8 euro/mp.

Ilan Laufer ține să îi mulțumească lui Carmen Palade pentru cadoul primit și o invită în delegația sa care vizitează Statele Unite în iunie 2017.

Comentarii