Foto: Facebook

Candidatul USR la Primăria Constanța ar fi primit nelegal o casă de la stat

Deputatul USR Stelian Ion, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, ar fi primit nelegal o garsonieră de la stat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2020 - 23:39

Deputatul USR Stelian Ion, candidat la funcția de primar al orașului Constanța la alegerile locale din 27 septembrie, și-a demonstrat și în trecut calitățile organizatorice.

Dar mijloacele folosite de Stelian Ion sunt controversate, el fiind acum acuzat că a pus la cale o strategemă nelegală pentru a primi o garsonieră de la ANL, la Constanța, în anul 2004.

Acuzațiile au fost prezentate de publicația Newsweek România, care afirmă că ”pentru a pune mâna pe garsonieră, Stelian Ion a încălcat de cel puțin patru ori legea, crescându-și în mod fraudulos punctajul".

Unul dintre aceste "artificii" a fost acela că, deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, Stelian Ion a încheiat brusc un contract de închiriere cu tatăl său, contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar - pentru spațiul pe care oricum îl folosea fără a plăti nicio chirie.

Tot pentru a-și mări punctajul pe lista de solicitanți ANL, Stelian Ion a a declarat că are probleme medicale grave. "În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81)", afirmă articolul din publicația Newsweek România.

Interesant este și faptul că, în aceeași perioadă în care Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța îi atribuia garsoniera, Stelian Ion avea și o relație profesională cu această instituție a statului, căreia îi acorda, contra cost, asistență juridică, în calitate de avocat.

"Colaborarea cu RAEDPP s-a derulat până în 2016, pe o perioadă de 12 ani, timp în care am reprezentat regia în aproximativ 650 de dosare, socotind ca dosare diferite și căile de atac, chiar dacă, în realitate, a fost vorba despre una și aceeași cauză, în mai multe faze procesuale”, explica ulterior deputatul USR.

După apariția dezvăluirilor legate de modul cum a dobândit garsoniera, Stelian Ion a postat o replică pe Facebook, în care susține că articolul incriminator "abundă în neadevăruri și este scris cu intenția vădită de a denigra. Se încearcă să se lipească de mine eticheta de apropiat al lui Mazăre, ceea ce este o ciorbă reîncălzită și o minciună sfruntată".

Contractul de închiriere încheiat cu propriul său tată este justificat simplu de actualul candidat la Primărie: "Mi s-a cerut contract de închiriere, am încheiat și am depus contract de închiriere. Ce este ilegal în a încheia un contract de închiriere?".

Dacă unui candidat la Primărie asemenea procedee i se par corecte, există riscul ca ele să continue și să fie tolerate de Primăria Constanța și după ce Stelian Ion ar fi ales primar. 

Comentarii