20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBiserica de lemn din parcul IOR, vandalizată de activiștii BLM, ANTIFA și...

Biserica de lemn din parcul IOR, vandalizată de activiștii BLM, ANTIFA și LGBTQ

“Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 12 Poliţie a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineaţă a găsit pereţii din lemn ai Bisericii desenaţi cu diverse inscripţii”, informează Poliţia Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Secţia 12, care au declanşat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

“Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, arată sursa citată.

În mediul online a apărut, vineri, o filmare în care se observă că pe pereţii din lemn şi icoanele exterioare ale Bisericii au fost scrise cu spray roz diverse inscripţii – LGBT, #BLM.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat, vineri, că vandalizarea pereţilor Bisericii din lemn din Parcul IOR reprezintă “un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă)”.

“Toleranţa clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, loveşte din nou. Şi face ceea ce ştie ea mai bine: vandalizează, murdăreşte, expectorează mesaje groteşti şi, în accese de supremă inteligenţă, îşi scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereţii frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureştean IOR. Doar un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreştină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv şi progresist mediul universitar şi social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, îşi găseşte, iată, adepţi şi în România. Din fericire nu în România profundă, a majorităţii oamenilor normali şi de bun-simţ, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obişnuite să ţină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca şi a noastră a tuturor o reprezintă constant educaţia în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice şi, desigur, fertila credinţă în Dumnezeu”, a susţinut Bănescu, într-o declaraţie transmisă presei.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă