Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Birchall: CSM a uzurpat atribuțiile Ministerului Justiției

Scandal la vârful justiției! Ana Birchall tună și fulgeră după ce Lia Savonea a anunțat că va sesiza CCR privind un conflict între Consiliu şi acţiunile ministrului Justiţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

09.10.2019 - 10:29

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat miercuri că CSM, condus de Lia Savonea, ” a uzurpat atribuțiile Ministerului Justiției” prin faptul că a trimis la Senat un proiect de lege prin care soții și soțiile magistraților ar scăpa de obligația declarării veniturilor.

Birchall a mai spus că aștepta un punct de vedere de la CSM legat de proiect, dar acesta nu a venit.

Declarația vine pe fondul tensiunilor dintre Birchall și Savonea legate de insistențele șefei CSM de a o numi pe Adina Florea la conducerea secției speciale de investigare a magistraților.

„Să ne transmită, în regim de urgență, punctul de vedere al CSM privind această analiză. Dacă nu, voi da publicității analiza pe care am întocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la instituțiile care ne-au transmis și toate asociațiile profesionale”, a zis Ana Birchall.

Comentarii