Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Benjamin Netanyahu consideră justificată reacția de apărare împotriva atacurilor siriene

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a susţinut într-o declaraţie televizată sâmbătă dreptul ţării sale de a se apăra de Iran, informează Reuters.

Rl online 0 comentarii

10.02.2018 - 23:30

El a precizat că a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi cu secretarul de stat american, Rex Tillerson. Preşedintelui rus "i-am repetat obligaţia noastră şi dreptul nostru de a ne apăra de atacuri de pe teritoriul sirian. Am convenit să continuăm coordonarea între armatele noastre", a spus Netanyahu.

Un avion militar israelian a fost doborât sâmbătă de artileria antiaeriană de pe teritoriul sirian, la întoarcerea dintr-o misiune de bombardament asupra unor poziţii din Siria sprijinite de Iran. Ulterior, aviaţia israeliană a lovit 12 ţinte din Siria, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar "care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria", se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană şi preluat de AFP.

Ministerul rus de externe a reacţionat apreciind că "este absolut inacceptabil să se creeze ameninţări împotriva vieţii şi a securităţii soldaţilor ruşi'' din Siria.

Departamentul de Stat american a comunicat, printr-un purtător de cuvânt, că Statele Unite nu au participat la operaţiunea militară israeliană, dar "susţin pe deplin dreptul inerent al Israelului de a se apăra împotriva ameninţărilor la adresa teritoriului şi a poporului său”, informează Agerpres.

Comentarii

loading...