Băsescu: Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile

Fostul președinte Traian Băsescu a postat, duminică, 7 iunie, un mesaj pe Facebook în care avertizează că "Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.06.2020 - 19:56

"Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă", a scris europarlamentarul Traian Băsescu într-un mesaj postat, duminică, 7 iunie, pe Facebook.

Fostul șef al statului prezintă câteva situații concrete: "Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite.
Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine, se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa.
Grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori".

Traian Băsescu susține că forțele de ordine din România nu acționează eficient împotriva acestor infracțiuni:

"În acest timp, poliţia şi jandarmeria nu acţionează pentru că pur şi simplu nu au informaţii. Cei 2500 poliţişti de proximitate nu au cum să acopere toată ţara, iar falnica şi bine plătita poliţie locală, raportează primarului despre gropile din asfalt şi ocoleşte cu mare grijă zonele mafiei ţigăneşti sau cartierele unde spargerile de locuinţe au devenit frecvente".

Fostul șef al statului consideră că Ministerul de Interne trebuie să primească mai multă informație "din teritoriu", pe baza căreia să acționeze imediat, pentru că, în caz contrar, "Peste şase luni va fi prea târziu!".

 

Comentarii