5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBachus, cel mai bun prieten al procurorului DNA Eugen Stoina

Bachus, cel mai bun prieten al procurorului DNA Eugen Stoina

”Martorul era o persoană nedeplasabilă. Luni, la ora 9 dimineața, procurorul Stoina era mort de beat. Fuma două țigări deodată. Atât de beat încât martorul a zis, băieți, dacă vreți vă mai dau o sticlă de vin, ca să aveți pe drum. Mărturia e la DNA, la structura centrală, nu a fost trimisă în judecată. Era atât de beat încât când vorbea și gesticula își arunca mâinile pe picioarele mele. A fost o situație penibilă. A fost un conflict între mine și el.”, a spus Cosmina Cerva, avocată, la Antena 3.

Procurorul DNA Eugen Stoina a produs un accident de mașină, fără victime, în Capitală, dar polițiștii au constat ulterior că acesta consumase băuturi alcoolice. În urma recoltării probelor biologice, s-a constatat că Eugen Stoina avea o alcoolemie de 3,2 la mie.

La scurt, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut de urgență CSM revocarea din funcție a procurorului, iar motivul se pare că este cât se poate de întemeiat.

Potrivit informațiilor publicate de Sursazilei, procurorul Eugen Stoina avea o alcoolemie de 3,2 la mie. Această valoare este una uriașă și arată că Stoina era aproape de comă alcoolică.

De altfel, se pare că în ciuda faptului că accidentul a fost unul fără urmări, polițiștii l-au găsit pe Stoina dormind cu capul pe volan și fața plină de sânge.

În conformitate cu notificarea făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 11 ianuarie 2018, ora 19:30, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparține și care era condus de procurorul Stoina Eugen.

Accidentul s-a produs în București la data de 11 ianuarie 2018, în jurul orei 15, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate.

Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulație, prin aceea că nu a păstrat distanța regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen și că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Precizăm că în ziua producerii accidentului, acesta se afla în concediul legal de odihnă pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de șeful de secție.

Având în vedere aceste împrejurări, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis în această seară, către Secția pentru Procurori a C.S.M., solicitarea de aviz în vederea revocării domnului Stoina Eugen din funcția de procuror D.N.A., în conformitate cu dispozițiile art. 87 alin. 8 rap. la art. 87 alin. 2 din Legea 304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă