Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului cere garantarea dreptului la corespondență al deținuților

Instituția Avocatul Poporului a făcut o o anchetă la Penitenciarul Giurgiu, în urma unei sesizări formulate de un deținut.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2020 - 20:01

Un deţinut din Penitenciarul Giurgiu a sesizat Avocatul Poporului cu privire la o posibilă încălcare, de către unitatea penitenciară, a articolului 51 din Constituţie privind dreptul la petiţionare al persoanelor private de libertate.

În urma acestei reclamații, Avocatul Poporului a făcut o anchetă la închisoarea din Giurgiu și a formulat mai multe recomandări către conducerea Administației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

În închisoare, în fața reprezentanților Avocatului Poporului, deținutul a declarat că îi este încălcat dreptul la corespondenţă, susținând că a văzut o persoană care scotea plicurile din cutiile poştale, le selecta și pe unele dintre ele le rupea.

"În vederea garantării dreptului la corespondenţă al persoanelor private de libertate şi pentru preîntâmpinarea de situaţii care să genereze îngrădirea dreptului la corespondenţă, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va analiza şi va dispune măsuri legale privitoare la informarea persoanelor private de libertate cu privire la intervalul orar de ridicare a corespondenţei simple a deţinuţilor, prin afişarea acestuia fie pe cutiile poştale, fie în apropierea acestora", menționează recomandarea formulată de Avocatul Poporului către ANP.

Comentarii