15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAverea de 577 milioane dolari a lui Jeffrey Epstein, pe mâna unor...

Averea de 577 milioane dolari a lui Jeffrey Epstein, pe mâna unor necunoscuți

Cu două zile înainte de a se sinucide în închisoare, omul de afaceri Jeffrey Epstein a semnat un testament prin care a încredințat toată averea sa, în valoare de circa 577 milioane dolari, unui trust cu beneficiari necunoscuți, conform „New York Post“, care citează documente judiciare, relatau marți AFP și DPA.

Potrivit acestor documente, înregistrate în Insulele Virgine americane, Epstein și-a încredințat averea unui trust numit „Trust 1953“, scrie ziarul.

O astfel de metodă este folosită în mod obișnuit pentru a proteja confidențialitatea beneficiarilor, conform unui avocat citat de „New York Post“.

Niciun beneficiar nu este numit în testament, care identifică doar persoanele responsabile de executarea acestuia, a menționat ziarul.

În testament, vasta reședință a omului de afaceri din Manhattan –unde acesta ar fi abuzat numeroase fete tinere, inclusiv minore – este evaluată la aproape 56 milioane dolari; ranch-ul său din New Mexico – la 17 milioane dolari; proprietatea sa din Paris – la 8,6 milioane dolari, iar cele două insule pe care le deținea în Insulele Virgine (Little St. James Island, numită de unii „Insula pedofiliei“, şi Great St. James Island, cumpărată recent şi unde plănuia să lucreze) sunt evaluate la circa 85 milioane dolari în total.

La aceste bunuri imobiliare se adaugă circa 307 milioane dolari în acțiuni și alte investiții, 56 milioane dolari în numerar şi 18,5 milioane dolari valoarea avioanelor sale private, bărci și mașini, potrivit ziarului.

Documentele depuse includ şi o copie a certificatului de deces al omului de afaceri, datată 15 august, fără a se preciza cauza morții sale. Biroul medicului legist din New York a confirmat pe 16 august că Jeffrey Epstein s-a sinucis prin spânzurare, arată Agerpres.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă