Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Augustin Lazăr: "Să desfiinţăm DNA, cum spun unii?"

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, că sistematizarea şi standardizarea actelor infracţionale în orice domeniu reprezintă o trăsătură de profesionalizare.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

08.05.2018 - 19:23

„Cei care au făcut studii de criminologie pot să observe faptul că a lucra sistematic într-un domeniu infracţional este o caracteristică de profesionalizare infracţională. Prin urmare sistematizarea şi standardizarea actelor infracţionale în orice domeniu este o trăsătură de profesionalizare. Şi atunci ce trebuie să facem? Să desfiinţăm DNA cum spun unii? Nu, să susţinem cadrul legal care este făcut, să susţinem instituţiile care trebuie să verifice acest cadru legal, care trebuie să monitorizeze cadrul legal, să luăm măsuri preventive pentru ca oamenii să fie educaţi şi să aibă un minim de cunoştinţe, un minim de trăsături morale - că nu e voie să bagi mâna unde nu se cuvine - şi că trebuie să ne facem fiecare datoria în mod corect, să fim integri, să educăm oamenii”, a spus Lazăr, potrivit Agerpres.

El a participat la dezbaterea cu tema „Corupţia în sistemul public de sănătate - analiza cauzelor DNA soluţionate de instanţă prin hotărâri de condamnare rămase definitive în perioada 2015 -2017”.

Comentarii

loading...