15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAproximativ 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de...

Aproximativ 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României

Vineri, 18 septembrie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 14.00, lucrătorii noștri au observat la aproximativ 100 metri de frontiera de stat spre interior, un grup format din șase persoane care a trecut râul Tisa din Ucraina în România. Cei în cauză transportau în spate, spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au trecut, prin apa râului Tisa, înapoi în Ucraina.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite nouă colete cu țigări provenite din Belarus și din magazine de tip duty free, care conțineau 8.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 105.000 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă