11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAnunț-bomă al ministrului Vela. Se desecretizează Dosarul 10 august!

Anunț-bomă al ministrului Vela. Se desecretizează Dosarul 10 august!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat la Europa FM că dosarul privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, la 10 august anul trecut, va fi desecretizat în această săptămână.

„Va fi desecretizat în această săptămână. Dosarul ar putea fi desecretizat chiar miercuri. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este ‘Cât mai repede. Până vineri, cel târziu’. Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus marți ministrul Marcel Vela, la Europa FM.

Desecretizarea tuturor documentelor întocmite de structurile din Ministerul de Interne legate de evenimentele din 10 august 2018, de la protestul diasporei din Piața Victoriei din București, ar urma să fie decisă de o comisie specială din cadrul ministerului.

Subiectul a mai fost discutat de o astfel de comisie în perioada în care instituția era condusă de fostul ministru Carmen Dan, la scurt timp după evenimentele violente de anul trecut și după ce procurorii de la Parchetul Militar au cerut aceste acte, documente primite parțial desecretizate, în timp ce raportul întocmit de Jandarmerie nu a fost niciodată descretizat.

Procurorii au revenit cu solicitarea însă până acum nu au primit un răspuns favorabil. Asta înseamnă că actele nu pot fi folosite drept probe în dosarul „10 august”, chiar dacă procurorii au acces la ele.

Rămâne de văzut dacă de data aceasta, comisia specială va accepta să le desecretizeze în totalitate, iar acestea să fie folosite în dosar și puse la dispoziția tuturor avocaților și părților vătămate care au formulat plângeri.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă