Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANI a pierdut procesul cu Marian Vanghelie și nu-i mai poate confisca suma de 180.000 de euro

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind confiscarea unei sume de 180.000 de euro de la fostul primar Marian Vanghelie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.07.2020 - 19:44

Potrivit sentinței anunțate joi, instanța de la Curtea de Apel București "admite excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind confiscarea diferenţei constatate între averea dobândită şi veniturile realizate de către pârâtul Vanghelie Marian Daniel, în cuantum de 787.246 lei, şi respinge acest capăt de cerere ca inadmisibil. Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal".

Acest litigiu a început în aprilie 2013, când ANI a anunţat că a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, de 787.246 lei (circa 180.300 de euro), între averea deținută de Marian Vanghelie şi veniturile realizate de el oficial, în calitatea avută la acel moment - de primar al Sectorului 5.

Discrepanța de venituri semnalată de ANI se referea la perioada anilor 2008 - 2011.

Decizia anunțată, joi, de Curtea de Apel București nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Comentarii