Foto: Arhivă

Anchetă la Poliție după ce un agent a bătut doi bărbați pe stradă. Ce spune sindicatul polițiștilor

La nivelul Poliției Capitalei se face o anchetă internă, după ce pe internet au apărut imagini în care se vede cum un polițist lovește doi bărbați pe stradă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2020 - 10:59

Cei doi bărbați ar fi fost loviți de polițist după ce ar fi refuzat să se legitimeze.

Poliţia Capitalei a anunțat că s-a sesizat din oficiu cu privire la modul în care a acţionat poliţistul şi a demarat cercetări prin structura de control intern. 

Până în acest moment, un comunicat al Poliției Capitalei precizează că "în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbaţi au fost opriţi de către un echipaj al Secţiei 9 Poliţie, în vederea legitimării şi verificării documentelor prevăzute de Ordonanţele Militare. Bărbaţii au refuzat legitimarea şi au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, precum şi cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu deţineau documentele prevăzute de Ordonanţele Militare".

Pe de altă parte, în imaginile care au fost difuzate pe internet (imagini care par a fi realizate din balconul unui bloc) se vede cum un polițist lovește cu pumnul, de mai multe ori, un bărbat în civil, care încearcă să se apere cu mâinile și în același timp îl întreabă "de ce dai în mine?".

La această scenă asistă, fără să intervină, un al doilea polițist. În final, un al doilea bărbat în civil, probabil cel care-l însoțea pe bărbatul bătut, este reținut de polițiști.

Comentarii