Ana Maria Pătru (Foto: roaep)

Ana Maria Pătru - trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Prima reacție

Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează, miercuri, un comunicat al DNA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.12.2017 - 14:38

UPDATE 14,30: Ana Maria Pătru a comentat în termeni duri, miercuri, decizia procurorilor de la DNA Ploiești de a o trimite în judecată.

"Este un abuz. O supărare mare a procurorului de la Ploiești, pentru ca nu am vrut sa fac denunt impotriva acelui director de care ei vorbesc. Procurorul va plăti atât penal și îl va bate și Dumnezeu pentru ceea ce a făcut. Mai bine să suport decât să devin o denunțătoare. Pot să suport și acest dosar fără probleme. Mă bucur foarte mult că l-au trimis în instanță pentru că nu se mai poate așa. Procurorii de la Ploiești fac niște abuzuri incredibile. Nu au dovezi, nu este posibil. Vă dați seama cu ce ușurință aruncă aceste sume. Cum au ajuns ei la suma aceasta. Au spus că am indus în eroare organele judiciare. Nu, nu am vrut să fac denunțuri împotriva prietenilor și colegilor mei. Nu putem să trăim din denunțuri mincinoase. Nu există nimic, doar un denunț al acelei denunțătoare care mi-a făcut și primul dosar", a declarat Ana Maria Pătru la Antena 3.

--------------------------------------

În acest dosar, Ana Maria Pătru este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Anei Maria Pătru, la data faptelor preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare a banilor", precizează comunicatul DNA.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie - mai 2013, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei).

În acel context, Ana Maria Pătru a lăsat să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea respectiva firmă de software.

Comentarii