Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

AEP a dat amenzi pe ”bandă rulantă” pentru toate partidele

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a finalizat misiunea de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile şi cheltuielile înregistrate de un număr de 143 de formaţiuni politice, în anul 2018, perioada verificată fiind 01.01 – 31.12.2018.

Share

Rl online 0 comentarii

31.12.2019 - 17:16

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează, într-un comunicat, că a finalizat misiunea de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de un număr de 143 de formațiuni politice, în anul 2018, perioada verificată fiind 01.01 – 31.12.2018.

Potrivit AEP, conform Planului anual de control au fost verificate un număr de 6 partide politice parlamentare care primesc subvenție de la bugetul de stat, un număr de 101 formațiuni politice neparlamentare care activează doar la nivel central și 33 formațiuni politice neparlamentare care dețin parțial organizații teritoriale.

În urma verificărilor efectuate au fost emise rapoarte de control și documente privind sancționarea contravențională a acestora.

Departamentul de specialitate a realizat verificările privind documentele generate în urma alegerilor pentru Parlamentul European pentru un număr de 23 formațiuni politice și 7 candidați independenți.

De asemenea, AEP anunță că ” în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pentru un număr de aproximativ 500 de competitori electorali participanți la alegerile locale și parlamentare din 2016 pentru care nu au fost realizate verificări in perioada 2016 – 2018, iar în perioada martie – septembrie 2019, s-a impus verificarea acestora și emiterea rapoartelor de control, prevăzute de Legea nr.334/2006.

În activitatea desfășurată de departamentul de specialitate au mai fost încheiate un număr de 79 documente de sancționare privind controalele de fond ce au fost desfășurate în anul 2018 pentru anul 2017”

Rapoartele privind rezultatele tuturor controalelor efectuate au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, și pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente (www.finantarepartide.ro).

Comentarii