19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă36 de cartușe, descoperite la Asău, unde s-a produs o explozie

36 de cartușe, descoperite la Asău, unde s-a produs o explozie

“Misiunea începută în seara zilei de 28 mai a continuat, membrii echipei pirotehnice efectuând operaţiuni specifice de cercetare şi detectare a unor posibile elemente de muniţie în zonă. Cu această ocazie au fost descoperite 38 de cartuşe cu calibrul de 7,92 milimetri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, în urma incidentului din comuna Asău, a fost deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.
Un bărbat în vârstă de 27 de ani a decedat, iar alţi doi au fost grav răniţi luni, în urma unei explozii care s-a produs în comuna Asău, în zona Ciobănuş, la o exploataţie forestieră.
Răniţii au fost preluaţi cu două elicoptere SMURD de la Iaşi şi Galaţi şi transportaţi la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, deflagraţia s-a produs după ce un proiectil, datând cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost lovit în mod intenţionat sau cu prilejul unor lucrări efectuate în zonă şi a explodat. 

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă