7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă28 cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Irak depistați de poliţiştii de...

28 cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Irak depistați de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II

În data de 04.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a şase ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni turci, un cetăţean bulgar şi un român.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau grupaje, cutii de plastic şi textile pentru diferite societăţi din Germania, Italia, Ungaria şi Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, douăzeci şi şapte de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci şi şase de cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 ani şi un cetăţean din Pakistan în vârstă de 22 de ani.

În data de 05.02.2021, în jurul orei 00:15, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct  au observat în terminalul de ieşiri automarfare, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră o persoană care se deplasa pe jos. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că este un cetăţean din Irak, în vârstă de 30 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă