10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă20 de condamnări între 3 și 15 ani și 8 luni pentru...

20 de condamnări între 3 și 15 ani și 8 luni pentru trafic de persoane, de minori și proxenetism

Decizia instanței a avut în vedere săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
În baza art. 397 alin. (1) din Codul de procedură penală, cu aplicarea art. 19 şi urm. din Codul de procedură penală rap. la art. 1357 din Codul civil, instanța a admis acţiunile formulate de către părțile civile și a obligat în solidar o parte dintre inculpați la plata unor sume de 65.000 de euro și 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile – daune morale.
Totodată, în baza art. 112 alin. (1) lit. e) din Codul penal, instanța a dispus confiscarea specială a următoarelor bunuri şi sume de bani, aparținând inculpaților, după cum urmează:
-un teren în suprafață de 270 mp.;
-un apartament;
-suma de 79.960 lei obținută de ANABI din valorificarea a două autoturisme;
-sumele de 286.500 euro și 1.246.500 lei, obținute de către inculpați din exploatarea victimelor;
În baza art. 112 indice 1 alin. (1) lit. b) din Codul penal, instanța a mai dispus și confiscarea extinsă a unui imobil și terenul aferent acestuia, a unui apartament, a unui număr de 23 de telefoane mobile, 2 laptopuri, 2 tablete și o unitate centrală aparținând inculpaților.
În baza art. 7 alin. (1) rap. la art. 4 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.), în referire la pct. 14-15 din Anexa la Legea nr. 76/2008, a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpați, în vederea introducerii pofilelor genetice în S.N.D.G.J.
În baza art. 274 alin. (1) și (2) din Codul de procedură penală, a obligat inculpații la plata sumei de 143.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală la data de 02.07.2018.

La data de 19.01.2018, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor SMF, DVM, SGD, V.M. , S.M. , S.A.M. , P.C., M.L., S.A.F. şi S.D.M., pentru săvârșirea  infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată şi proxenetism.

În cauză a existat suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, inculpaţii SMF,  I.I. și DVM au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. Ulterior, la grupul infracțional organizat au aderat inculpaţii SGD , V.M. , S.M. , S.A.M. , P.C. , M.L. , R.C. și G.V. 

Începând cu anul 2012 și până în prezent, membrii grupului infracțional organizat, au recrutat/transportat/transferat/adăpostit/primit în scopul exploatării prin obligare la practicarea prostituției opt victime, dintre care două  minore.

Grupul infracțional organizat a fost condus de către inculpatul SMF, care în calitate de lider a dat dispoziții membrilor grupării, a supravegheat  realizarea celor dispuse și luat măsuri de coerciție în cazul în care unul dintre membrii grupului nu-și îndeplinea sarcinile pe care le primea. În organizarea și coeziunea grupului, un rol foarte important l-au avut relațiile de rudenie/afinitate dintre membrii grupului. Membrii grupului infracțional au acționat coordonat în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori , obținând foloase materiale din exploatarea victimelor, fiecare având roluri prestabilite în cadrul activităților infracționale.

Inculpatul SMF a  recrutat o parte dintre victime și folosind metoda loverboy le-a indus  în eroare asupra relațiilor amoroase, creându-le convingerea falsă că era îndrăgostit de ele. De asemenea,inculpatul SMF stabilea locațiile în țară sau în străinătate unde victimele erau obligate să practice prostituția, exercitând asupra acestora un control permanent, fie direct, fie prin intermediul celorlalți membrii ai grupării, transporta sau asigura transportarea victimelor spre locul unde erau obligate să se prostitueze, a adăpostit victimele la adresa unde locuia sau le-a cazat la adrese puse la dispoziție de ceilalți membri ai grupării  și a încasat sumele de bani obținute de victime din practicarea prostituției. Cea mai mare parte a sumelor de bani obținute de către victimele ce erau obligate să practice prostituția în afara țării erau expediate inculpatului SMF prin colete, evitându-se serviciile de transfer rapid de bani. Sumele relativ mici de bani, cuprinse între 100 euro-3000 euro erau expediate în țară, prin servicii de transfer rapid de bani, în special pe numele membrilor grupării,  destinatarul real al acestora fiind inculpatul SMF.

Din exploatarea celor opt victime, membrii grupării au obținut beneficii materiale în valoare de cel puțin 300.000 de euro și 700.000 de lei., sumele de bani astfel obținute fiind folosite de către aceștia în  achiziționarea de imobile și bunuri mobile.

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă