Irinel Popescu (Foto: Monitorul de Vrancea)

150.000 de euro pentru punerea în libertate a lui Irinel Popescu, fost președinte al CNAS

Irinel Popescu, fost preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a fost pus sub control judiciar pe cauţiune de DNA, fiind acuzat de luare de mită, informează, joi. Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 19:29

Cauţiunea depusă este de 150.000 euro.

"În perioada 2007-2009, inculpatul Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al C.N.A.S., a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menţionate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiţionale la un contract încheiat între C.N.A.S. şi una dintre firmele de software", transmite DNA.

"Procurorii anticorupţie au dispus această măsură preventivă, în contextul în care, în timpul cercetărilor, inculpatul Popescu Irinel a avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale şi, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator", precizează instituţia.

Comentarii