38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVosganian: Nu se va plati contributia sociala pentru drepturile de autor

Vosganian: Nu se va plati contributia sociala pentru drepturile de autor

Veniturile din drepturile de autor si drepturile intelectuale nu vor fi afectate de noua reglementare privind extinderea platii contributiilor sociale la toate tipurile de venituri, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, la un post de televiziune. Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o Ordonanta de Urgenta prin care largeste baza de calcul a contributiilor sociale la toate veniturile realizate, precum primele si alte stimulente financiare.

 

“Conditia mea de scriitor roman ma obliga sa iau apararea oamenilor de cultura. Drepturile de autor si drepturile intelectuale nu intra in aceasta reglementare. Exista o singura exceptie: exista cazuri rarisime, sunt cateva sute de persoane care nu au nici un venit salarial si au numai drepturi de autor. Noi am considerat ca este corect ca fiecare om sa fie asigurat si atunci, pentru aceste persoane se calculeaza, indiferent cat castiga, contributiile la nivelul salariului minim”, a spus Vosganian, citat de Rompres.

 

“Nu poti sa dai afara din spital un om de cultura care este bolnav, numai pentru ca nu a platit contributiile. Pentru aceste persoane se va retine contributia numai la nivelul salariului minim. Pentru ceilalti, peste 90 la suta din cazuri, nu se va impozita deloc”, a precizat ministrul Finantelor.

 

In concluzie, a precizat el, tot salariul, primele, bonusurile, alte participatii la beneficii se impoziteaza, cu exceptia dividendelor. Pentru toate acestea, inainte, dat fiind ca era impozitarea proportionala, se facea o limitare la pensie si una la impunere. Acum, asa cum e corect, se impoziteaza toate castigurile ce decurg din conditia de salariat si, in mod similar, se acorda pensia pentru tot ce a muncit si a castigat persoana in cauza.

Cele mai citite

VIDEO Localnicii din Vaideeni acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale

Localnicii din Vaideeni Acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale Localnicii din satul Vaideeni, situat la poalele Munților Carpați din România, și-au exprimat furia...
Ultima oră
Pe aceeași temă