34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUcraina a oprit exporturile de electricitate catre Polonia si le-a redus pe...

Ucraina a oprit exporturile de electricitate catre Polonia si le-a redus pe cele in Romania

Ucraina a oprit exporturile de electricitate catre Polonia si a redus livrarile spre Romania, Ungaria si Slovacia, din cauza scaderii consumului si a preturilor in Europa, ca efect al recesiunii economice, potrivit publicatiei ucrainene Kyiv Post, citata de Mediafax.

"Criza economica a provocat reducerea brusca a consumului de electricitate si a preturilor in Europa. Drept rezultat, competitivitatea electricitatii ucrainene a scazut", a spus Vasil Daniliv, presedinte al consiliului de administratie al companiei Korlea Invest Holding, din Elvetia.

Potrivit unor informatii neoficiale, compania poloneza de stat Zomar a refuzat, in decembrie, sa mai cumpere electricitate din Ucraina, din cauza costului ridicat.

In perioada ianuarie-noiembrie, Ucraina a exportat 33,5 milioane kilowati-ora in Romania, 1.288,9 milioane kilowati-ora in Slovacia, 1.159,7 milioane kilowati-ora in Ungaria, 6,1 milioane kilowati-ora in Republica Moldova, 997,9 milioane kilowati-ora in Belarus si 201,5 milioane kilowati-ora in Polonia.

Exporturile de electricitate au scazut cu 20,02%, ajungand in octombrie la 495,9 milioane kilowati-ora, fata de intervalul similar din anul trecut.

In 2008, Ucraina a exportat 7.868,2 milioane kilowati-ora de electricitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă