9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInvestigații România LiberătiMOn, ultimul târg imobiliar al anului

tiMOn, ultimul târg imobiliar al anului

Ultimul târg imobiliar al anului, desfăşurat în perioada 2 – 5 decembrie la AFI Palace Cotroceni, a reunit peste 2.000 oferte de locuinţe noi şi 500 locuinţe vechi. Cel mai mic preţ din cadrul Târgului Imobiliar Naţional tIMOn a fost 21.000 euro pentru garsonierele off plan din ansamblul Casa Felice Mogoşoaia, iar cel mai mare 420.000 euro pentru un duplex din zona Primăverii.

Casele din faza trei a ansamblului Green City au putut fi cumpărate, pentru prima oară, la tIMOn şi au pe tot parcursul lunii decembrie reduceri ce variază între 50.000-70.000 euro. Celelalte reduceri care au putut fi găsite în ediţia din decembrie a tIMOn au pornit de la 2.000 şi au ajuns până la 10.000 euro.

„Datorită situaţiei din piaţă şi numărului mare de clienţi care au dosare de creditare în aşteptare încă de la târgul din septembrie, am decis să păstram discounturile de 10.000 şi pentru ediţia din decembrie. Cea mai bună dintre oferte este apartamentul de două camere din ansamblul Optima Titan, care poate fi achiziţionat la tiMon cu 52.000 euro.”, a declarat Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo.

Oferte bune

O garsonieră nouă situată în zona Politehnicii a putut fi cumpărată la târg cu 39.000 euro plus TVA, în timp ce o locuinţă asemănătoare din Militari a fost scoasă la vânzare cu 39.500 euro, preţ fără TVA. Un apartament nou cu două camere pe Splaiul Unirii a fost prezentat la 45.000 euro plus TVA. „Caut un apartament cu două camere, dar vreau rate la dezvoltator. Am mers la mai multe bănci şi nu m-am încadrat la un credit ipotecar. Şi aţi găsit dezvoltatori care să vă ofere finanţare? Ar fi ceva, dar mai analizez.”, afirmă Cătălina Balotă, o vizitatoare a târgului. „Cred că aştept anul 2011 pentru a cumpăra. Eu cred că preţurile vor mai scădea. Ce mă face să cred acest lucru? Pe o piaţă aproape moartă unde nu se fac tranzacţii, numai o nouă scădere de preţuri ar putea mişca lucrurile.”, este de părere Florin Panait.

Discounturi şi pentru apartamente vechi

„Am ales ca pentru ediţia din decembrie să promovăm la târg doar locuinţele vechi care sunt reprezentate exclusiv de brokeri, pentru că acestea sunt cele mai avantajoase pentru toată lumea. În primul rând pentru clienţi, care nu plătesc comision, cât şi pentru vânzători, care pot avea certitudinea că cineva se ocupă atent de proprietatea lor. Fiind ofertă exclusivă, brokerii au comisionul garantat şi atunci sunt motivaţi să lucreze la cote maxime de profesionism. Susţin în continuare importanţa pieţei de apartamente vechi în procesul de vânzare a locuinţelor noi.”, declară Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

„Nu puţine sunt cazurile în care trebuie să convingem clienţii care vor să vândă proprietăţile cu ajutorul nostru că preţul pe care îl cer nu o să fie niciodată acceptat de piaţă. Unii dintre ei nu se grăbesc să vândă, aşa că îşi încearcă norocul. Abia după câteva luni în care nu primesc niciun semn de la cineva interesat, ne întreabă cu cât ar trebui să ieftinească. Trebuie o muncă de convingere constantă, iar asta nu are cum să se întâmple uşor.”, declară Andrei Rusu, director la Vission House.

„Chiar dacă de obicei la târguri vin oameni interesaţi de o locuinţă nouă, pe mine mă interesează un apartament vechi. Nu am bani să îmi iau o casă nouă. Dar sunt oferte de locuinţe noi la preţuri apropiate de cele vechi?”, ne-a declarat Marius Petrilă, un vizitator al târgului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă