26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSpania: Trei muncitori români au intrat în greva foamei, pentru că patronul...

Spania: Trei muncitori români au intrat în greva foamei, pentru că patronul i-a dat afară şi nu vrea să le plătească salariile

Trei români fac greva foamei în Spania, din 23 august, în semn de protest, pentru că au fost concediaţi şi nu şi-au mai primit salariile în ulimele luni, deşi erau angajaţi legal, relatează NewsIn, citând Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Europa (FADERE).

Disponibilizarea a fost făcută pe nedrept, susţin greviştii, lucru care i-a determinat să recurgă la greva foamei în faţa Primăriei din Guadalajara.

Patronul Alberto Lopez Armada deţine patru firme de pază, unde 80% dintre muncitori sunt români.

Cei trei români erau angajaţi la firma Breogan, dar erau solicitaţi să muncească ilegal şi la celelalte trei firme ale spaniolului. În momentul în care şi-au cerut drepturile salariale, ei au fost concediaţi.

Greviştii, Iuliana Pena, Ioan Marcu şi Ilie Uraluc, afirmă că angajaţii români sunt exploataţi şi că mai sunt persoane care se află într-o situaţie asemănătoare cu a lor.

Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa (FADERE), i-a vizitat aseară şi a stat de vorbă cu ei, iar mâine va aduce la cunoştinţă această problemă primarului oraşului, ca să rezolve situaţia actuală.

Din motive de sănătate şi din cauza căldurii, femeia a renunţat în cele din urmă la grevă, dar cei doi bărbaţi spun că vor continua protestul până în momentul stabilizării situaţiei şi remedierea incorectitudinii financiare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă