40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSociete Generale: Criza actuala nu s-a sfarsit, chiar daca scenariul cel mai...

Societe Generale: Criza actuala nu s-a sfarsit, chiar daca scenariul cel mai rau a fost evitat

Criza actuala nu s-a sfarsit, chiar daca exista sentimentul ca economia nu mai este intr-o situatie catastrofala, iar scenariul cel mai rau a fost evitat datorita interventiei autoritatilor si adaptarii rapide a companiilor la noile conditii, a spus presedintele Societe Generale, Frederic Oudea, citat de Mediafax.

"Cred ca cel mai rau scenariu a fost evitat datorita interventiei autoritatilor europene si americane si a adaptarii politicilor companiilor la noile conditii economice", a spus Oudea, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Londra.

El a aratat ca sentimentul ca economia nu mai este intr-o situatie "catastrofala" este alimentat de impactul schemelor guvernamentale, de inflatia si dobanzile reduse care ajuta consumul in unele tari si de reactia foarte rapida a companiilor la criza, care au trecut la reducerea activelor in exces.

"Situatia ramane fragila pentru ca impactul acestor elemente este pe termen scurt", a mentionat seful Societe Generale.

El considera ca avansul economiei mondiale va fi generat in special de pietele emergente si ca lumea se va schimba "dramatic" in urmatorii 40 de ani.

"Am un optimism moderat. Acesta nu este sfarsitul crizei, chiar daca am depasit scenariul cel mai rau", a spus Oudea.

Referitor la reuniunea G20, el a pledat pentru reguli internationale in ceea ce priveste tot sectorul financiar, nu doar cel bancar.

Seful Societe Generale a adaugat ca ar trebui sa existe reguli internationale si in cazul bonusurilor angajatilor bancilor.

Oudea considera ca reglementarea bancilor mari ar trebui bazata pe un dialog intre autoritatile de reglementare si institutii in ceea ce priveste cifrele incluse in situatiile financiare.

In ceea ce priveste situatia Societe Generale, Oudea a spus ca modelul de banca universala este bun.

"In continuare vom avea banci divesificate, de exemplu de retail si de investitii. Modelul de banca universala este de succes si se bazeaza pe un echilibru intre economisire si creditare", a spus seful Societe Generale, care a avertizat ca lichiditatea va ramane "rara".

Oudea a afirmat ca grupul francez continua sa deschida cateva sucursale pentru "a intelege piata".

Pe termen scurt si mediu, seful Societe Generale a aratat ca Europa Centrala si de Est ramane una dintre prioritatile grupului, dar cu accent pe Polonia, o tara unde vrea sa dezvolte mai multe activitati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă