0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInvestigații România LiberăSN Radiocomunicatii - in cautarea unui investitor strategic

SN Radiocomunicatii – in cautarea unui investitor strategic

Demararea procesului de privatizare a acestui operator nu este ceva nou intrucat ea a mai inceput in anul 2000 si, desi s-a ajuns intr-un stadiu avansat si s-au facut chiar si plati catre consultant – ABN Amro Securities -, procesul a fost intrerupt dupa alegeri si amanat din diverse motive, unul fiind crearea unei baze consistente de clienti.
Primii interesati au fost: Teledifusion de France din grupul France Telecom, Telenor (Norvegia), GTE. Aveau si de ce: in 2004 societatea a obtinut un profit brut de aproape 7 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 60 milioane de euro. In schimb, dupa noua luni din anul 2005 profitul a fost de 10 milioane de euro la o cifra de afaceri de 51 milioane de euro.
La ora actuala se poarta discutii cu BERD pentru obtinerea unui credit, care in momentul privatizarii se va putea converti in actiuni. De asemenea, este posibil ca 10% din pachetul de actiuni sa fie achizitionat de catre angajatii societatii iar statul roman ar urma sa pastreze 30% din actiuni – adica acel pachet care ii reprezinta interesele (transmiterea programelor tv si radio).
Pentru vanzarea pachetului majoritar de 50% din actiuni vanzarea prin bursa ar putea fi luata in consideratie, dar ar trebui precedata de restructurarea companiei. In acest sens Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca a transmis notificari unui numar de sapte banci de investitii din cele zece care au depus scrisori de interes pentru oferirea de consultanta. “Eu preconizez mai multe faze de privatizare, dar acestea vor fi analizate, iar propunerea finala va fi facuta de consultantul international – a afirmat Zsolt Nagy, ministrul de resort. Intr-o prima faza este de dorit atragerea unui investitor strategic, dupa care, probabil, va urma o listare pe bursa”.
SN Radiocomunicatii este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din tara, compania asigurand suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si internet.
De asemenea, detine infra-structura nationala pentru transmisiile radio-tv.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă