32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘapte vietnamezi, ascunși printre lăzi cu fructe, depistaţi la Punctul de Frontieră...

Șapte vietnamezi, ascunși printre lăzi cu fructe, depistaţi la Punctul de Frontieră Giurgiu

În data 25.09.2020, în jurul orei 02.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Iveco, înmatriculat în Grecia, un cetăţean grec, în vârstă de 47 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Grecia pentru o societate din România.

La verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat, în partea din față a vehiculului, un compartiment special amenajat, realizat din paleți, peste care erau puse mai multe lăzi cu fructe. 

În urma controlului amănunţit, în compartimentul special creat, au fost descoperiţi ascunşi șapte cetăţeni străini, cinci bărbaţi și două femei, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele șapte persoane sunt cetățeni din Vietnam, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani. Aceştia au declarat că au fost ascunşi în mijlocul de transport în Grecia, de un conațional ale cărui date de identitate nu le cunosc, cu intenția de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor vietnamezi, iar conform Protocolului comun româno-bulgar, șoferul, persoanele și mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă