21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia a atras 1,8% din banii UE pentru infrastructură

România a atras 1,8% din banii UE pentru infrastructură

România a atras doar 1,8%, sau 83 milioane euro, din fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea infrastructurii, de 4,6 miliarde euro, dar pentru anul viitor Ministerul Transporturilor şi-a propus să contracteze 1,6 miliarde euro, potrivit secretarului de stat în instituţie Eusebiu Pistru, citat de Mediafax.

Pistru a declarat, azi, la un forum privind infrastructura, dezvoltarea urbană şi arhitectura de interior, că în bugetul ministerului pentru 2011 vor exista sume mai mari pentru cofinanţarea proiectelor care utilizează bani europeni.

„Anul viitor vom depune proiecte prin care sperăm să obţinem 1,6 miliarde euro”, a spus Pistru.

Oficialul a mai spus că România „a pierdut startul” şi nu a atras timp de doi ani bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat în septembrie că relaţia Ministerului Transporturilor cu Comisia Europeană a fost în ultimii ani „puţin mai încordată”, fapt care explică, într-o anumită măsură, şi rezultatele nesatisfăcătoare în absorbţia fondurilor europene pentru infrastructură.

Ea a afirmat că va continua dialogul cu oficialii UE pentru a găsi soluţiile care să deblocheze procesul de absorbţie.

Până în 2013 România poate beneficia de sume totalizând 4,6 miliarde euro acordate de UE prin Programul Operaţional de Transporturi.

Cele mai citite

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă