31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProgramul Prima Casa poate fi modificat, pentru a sustine constructia de locuinte,...

Programul Prima Casa poate fi modificat, pentru a sustine constructia de locuinte, nu doar achizitia

Programul "Prima Casa" ar putea fi modificat, pentru sustinerea constructiei de locuinte, nu doar pentru achizitii, mai ales ca exista un plafon de aproape jumatate de miliard de euro neutilizat, a spus Sebastian Vladescu dupa audierea din Parlament pentru preluarea functiei de ministru de Finante, informeaza Mediafax.

"Ar putea exista o modificare a programului Prima Casa, sa devina un program de sustinere a pietei de constructii (…) sa nu incurajam doar achizitiile si vanzarile de locuinte, ci si constructiile", a declarat, marti, Vladescu.

El a tinut sa precizeze ca pot fi imaginate mai multe programe de sustinere, dar nu pot fi aplicate decat dupa ce vor fi discutate, negociate si aprobate de partenerii externi, respectiv FMI si UE.

In opinia lui Vladescu, o modificare a programului Prima Casa pentru sustinerea construirii de locuinte ar putea fi derulat in parteneriat cu autoritatile locale.

Vladescu a primit, marti, aviz favorabil, pentru functia de ministru al Finantelor Publice, din partea membrilor comisiilor parlamentare pentru buget-finante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă