22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Cîțu cere o anchetă cât mai rapidă asupra crimelor de la...

Premierul Cîțu cere o anchetă cât mai rapidă asupra crimelor de la Onești

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, 3 martie, că i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă „cât mai rapidă” asupra dublei crime de la Onești.

Crima s-a produs în seara zilei de luni, iar premierul a precizat că a avut, a doua zi, marți, o discuție pe acest subiect cu ministrul Lucian Bode.

Autorul dublei crime este un recidivist care și-a ucis cele două victime prin înjunghiere. În timpul intervenției Poliției, ucigașul a fost rănit de gloanțele trase de polițiști, iar în prezent este internat la spitalul din Onești, sub pază.

Ancheta derulată în interiorul Ministerului Afacerilor Interne urmărește să stabilească dacă angajații MAI au acționat regulamentar sau dacă, dimpotrivă, ei sunt responsabili de faptul că agresorul și-a ucis cei doi ostatici deși polițiștii se aflau, de cinci ore, în fața blocului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă