28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPonta: Circul lui Diaconescu ne-a costat deja foarte mult, îmi doresc ca...

Ponta: Circul lui Diaconescu ne-a costat deja foarte mult, îmi doresc ca procurorii să aplice legea

Premierul Victor Ponta a reacţionat la ultimele declaraţii ale lui Dan Diaconescu, care a susţinut din nou că dispune de 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim, şi a afirmat că acest „circ” a costat deja foarte mult România şi că speră ca procurorii să analizeze sesizarea penală depusă de OPSPI, informează Mediafax.

„Circul acesta ne-a costat deja pe toţi foarte mult. Sesizarea penală a pornit deja şi îmi doresc ca procurorii să aibă mai puţin timp de cine pe ce post se aşează în următorii ani şi să aplice legea”, a spus Ponta la RTV.

El a arătat că doar prin implicarea procurorilor poate fi transmis mesajul că oricine încearcă să înşele statul va fi pedepsit.

Dan Diaconescu a susţinut din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Olcthim, la patru zile după ce OPSPI a anulat licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la combinatul din Râmnicu Vâlcea întrucât patronul OTV nu a putut face dovada că deţine banii pentru plata titlurilor.

Diaconescu a susţinut joi seara în faţa presei, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, la salonul oficial, că deţine suma de 43 milioane euro în două conturi constituite la sucursale ale unor bănci străine, în cuantum de 24 milioane euro, respectiv 19 milioane euro.

Citeşte şi:

Dan Diaconescu a demonstrat că a avut cei 45 de milioane de euro pentru cumpărarea Oltchim

La aceste deţineri s-ar mai adăuga un cont constituit în România, cu aproximativ 2 milioane de euro, potrivit patronului OTV, care afirmă că a zburat mult cu avionul în ultimele două zile, având întâlniri la Londra, Dubai şi Hong Kong.

El a precizat că banii au fost obţinuţi atât „din surse directe”, cât şi „indirecte, garanţii ori credite bancare (…) sau o altă formulă de atragere a banilor”.

Diaconescu a susţinut din nou că negocierile pentru preluarea Oltchim puteau fi continuate până în luna februarie a anului viitor.

Patronul OTV a cerut demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de minciună.

Dan Diaconescu a folosit salonul oficial destinat demnitarilor.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti au afirmat că, dacă salonul nu este folosit de un demnitar în perioada respectivă, nu există restricţii privind închirierea. Aeroportul mai are trei saloane business.

Încercarea de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Oltchim a eşuat luni, întrucât Dan Diaconescu nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri. Privatizarea va fi reluată.

Miercuri, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a demisionat, exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

OPSPI a sesizat miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă datoria în ceea ce priveşte plângerea penală formulată de Guvern la adresa lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim, arătând că infracţiuni precum cele acuzate se vor repeta dacă nu va exista niciun fel de reacţie a justiţiei.

Pe lângă Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim compania PCC, înregistrată în Germania, acţionar minoritar la Oltchim, şi firmele Aisa Invest şi Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă